16/06/2023Blog, Vesti
Podelite objavu

U okviru studijske posete svom mentorskom timu iz Niša, praktičari iz Šapca, Zrenjanina i Novog Beograda, koji su završili obuku za PORI, bili su i naši gosti.

Predstavili smo Organizaciju Dan, govorili o tome kako smo se i zašto okupili, oko koje ideje, šta su naša vizija, misija i ciljevi. Pričali smo o aktivnostima koje smo sproveli do sada i šta je u planu u narednom periodu. Pričali smo o saradnji sa Razvojnim savetovalištem Doma zdravlja i CST programu, za koji je spremna grupa roditelja za trening obuke za posrednike koji kreće krajem juna. Biće ovo još jedna usluga koju će naše udruženje pružati porodicama, kao ravnopravni član tima za rane itntervencije Doma Zdravlja u Nišu.

Mame Ana Novaković i Biljana Vasković, pričale su o svojim iskustvima kao polaznice CST programa i šta im je ono što su naučile značilo u organizaciji života i funkcionisanju njihovih porodica i koliko je model PORI neophodan, dobar i važan. Takodje smo istakli da je važno umrežavanje svih onih institucija koji se bave našom decom i da je uloga roditelja u svemu tome jako bitna i ravnopravna.