25/09/2023Tribine, Vesti
Podelite objavu

Na poziv Porodičnog centra, Organizacija Dan predstavila se u Knjaževcu sa tribinom ”Izazovna ponašanja kod dece sa poteškoćama u razvoju”. Tribina je održana u Društvenom klubu Doma kulture u Knjaževcu, 25. septembra u okviru projekta „Rastemo zajedno – inkluzija u okviru vaspitno-obrazovnih programa PU Bajka“ koji realizuju sa svojim partnerima Opštinom Knjaževac, Direkcijom za strategiju i integraciju Roma i Centrom za socijalni rad i koji je podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz program „Veliki ljudi od malih nogu“.

O problematičnim ponašanjima, o tome zašto nastaju i kako nestaju, govorio je prof. dr Miodrag Stanković, psihoterapeut i specijalista dečije i adolescentne psihijatarije, kao i Tamara Đorđević, psiholog i psihoterapeut. Organizaciju Dan predstavila je predsednica Jelena Petković.

Događaju su prisustvovali predstavnici Opštine Knjaževac, vaspitači PU “Bajka”, zaposleni centra za socijalni rad “Dr Mihajlo Stupar”, predstavnici udruženja dece sa posebnim potrebama, kao i učitelji i stručni saradnici u školama.

Nakon predavanja razvila se živa diskusija i razmena mišljenja, što govori o potrebi za ovakvim susretima širom Srbije, a posebno u malim sredinama.

Zahvaljujemo se domaćinima u Knjaževcu i radujemo se svim budućim saradnjama.