14/10/2023Akcije, Vesti
Podelite objavu

Тim za Porodično orijentisanu ranu intervenciju u Nišu sa koordinatorskom ulogom u Domu zdravlja Niš, organizator je studijske posete za Tim stručnjaka iz Crne Gore. Tokom dvodnevne posete mentorskom timu iz Niša, koji je prepoznat kao primer dobre prakse na nacionalnom nivou, održan je sastanak sa pomoćnicom direktora Doma zdravlja Niš Danijelom Nešić, supervizorkom i predstavnicom BPS-a i konsultantom UNICEF-a profesorkom Snežanom Ilić, direktorkom Doma zdravlja Bijelo Polje Mirjanom Varagić, direktorom Resursnog centra Kotor Neđeljkom Moškovim i voditeljkom UNICEF programa za rani razvoj Crne Gore Idom Ferdinandi.

Sastanku je prisustvovala direktorka JPU „Pčelica“ Niš Svetlana Mitić, direktorka ŠOSO „Carica Jelena“ Niš Nataša Kaličanin, predstavnik Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ Niš, predstavnice Organizacije Dan Biljana Stojanović i Biljana Vasković, predstavnici Tima za rane intervencije Doma zdravlja Niš i predstavnici ustanova iz Crne Gore.

Drugog dana posete, Organizacija Dan je imala zadovoljstvo da u svojim prostorijama ugosti članove Tima iz Crne Gore, Ledu Filipović dipl. logopeda, Tanju Sabolski dipl. psihologa, Danijelu Femić dipl. psihologa, Tanju Krunić Gurešić fizioterapeuta, Kseniju Nedović dipl. defektologa i Idu Ferdinandi predstavnicu UNICEFA, kao i članove Tima za Porodično orijentisanu ranu intervenciju Razvojnog savetovališta iz Niša, Jelenu Petković dipl. psihologa i koordinatora Tima za Pori u Nišu i Milana Ivanovića, dipl. defektologa logopeda.

Cilj ove posete, pored razmene iskustava, je i isticanje neophodnosti saradnje različitih institucija pri pružanju podrške porodicama dece sa poteškoćama u razvoju.