03/12/2022Blog, Vesti
Podelite objavu

Organizacija DAN je 03. decembra obeležila Međunarodni dan osoba sa invaliditetom tribinom pod sloganom „ Spoznaj svoje granice, ali uvek teži da ih prevaziđeš.“

O granicama koje za njih više ne postoje govorile su Dragana Rodić ispred udružewa „Dragana Rodić“ i Marija Milanović – psiholog, komunikolog i novinar. Sjajan nastup dečijeg hora „Čarolija“ pod dirigentskom palicom Gordane Stamenković kao i divnih kompozicija koje je odsvirala Lena Aleksić na klaviru, poslali smo jasnu poruku tolerancije, prihvatanja i zajedništva.

Na samom kraju imali smo prilike da čujemo predavanje o Parizu s kraja 19. veka i veoma posebnoj ličnosti iz sveta slikarstva – Anri de Tuluz Lotreku. Kroz životne prilike ovog slikara proveo nas je istoričar umetnosti prof. dr Kamenko Marković u svom impresivnom izlaganju.

Veliku zahvalnost dugujemo svim učesnicima i predavačima – posebno Fakultetu umetnosti u Nišu i dekanici prof. dr Mileni Injac, Fakultetu za fizičku kulturu – profesorima Bojanu Jorgiću, Marku Alkesandoviću i Miljanu Hadžoviću, studentima DIF-a i divnim mamama koje čine Tim za organizaciju tribina, događaja i predavanja organizacije DAN.